AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Unii clujeni care se vaccinează nu-și iau jos plasturele timp de 21 de zile, să nu curgă vaccinul!

Avem parte de încă o demonstrație a faptului că autoritățile n-au pregătit absolut deloc campania de vaccinare, informațiile despre acest proces fiind distribuite la grămadă, fără să fie explicate pe înțelesul tuturor.

Un membru al echipei de vaccinare de la centrul Drive Trough din CLuj Napoca spune că unele dintre persoanele care se vaccinează nu-și iau jos plasturele de pe locul injectării timp de 21 de zile, până la rapel.

Plasturii aplicați pe locul în care a fost injectat serul sunt rezistenți la apă si permeabili la aer, permițând respiratia pielii. Ei conțin un tampon absorbant pentru secreții moderate. Adezivul hipoalergenic evita iritarea și sunt igienici, dar pot fi dați jos la o oră – două, după administrarea injecției.

”Despre plasture

După cum am mai povestit în trecut, la Drive avem tot soiul de experiențe. E un loc unde au venit foarte multe persoane pana acum. Și unde-s mulți oameni sunt și multe povești. Ultima situație de amintit e legată de …plasturi.

Explic: după vaccinare se aplică tuturor, în zona în care este introdus acul, un plasture. Noi avem același tip de plasture de la început, medicii și asistentele îl recunosc când îl văd.

Ei, și mai sunt cetățeni care vin la a doua vaccinare, adică după 21 de zile cu același plasture în locul în care a fost făcut vaccinul.

Plasturele nu trebuie sa stea 21 de zile pe braț. El poate fi dat jos când pacientul ajunge acasă.

Ne mai spun pacienții că au mare grijă când fac dus sa nu îl dea jos cumva. Si evita contactul cu apă  în zona respectivă.

Plasturele nu are legătură cu eficiența vaccinului și nici nu il oprește pe acesta sa iasă afara din braț”, a explicat pe pagina lui de Facebook Florin Moroșanu, membru al echipei Drive Through Cluj.

Sursa: 3dots.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!