• Home
  • Știri
  • Ursula von der Leyen: „UE nu va accepta niciodată să îi fie amenințată securitatea”

Ursula von der Leyen: „UE nu va accepta niciodată să îi fie amenințată securitatea”

ursula von der leyen 1

Președintele Comisiei Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, adresându-se marți parlamentului Canadei în timpul unei vizite pentru a consolida sprijinul pentru Ucraina, a declarat că Europa nu va accepta niciodată amenințările rusești la adresa securității sale.

„Nu vom accepta niciodată ca o putere militară cu fantezii de imperiu să-și arunce tancurile peste granița internațională”, a spus ea într-un discurs la mai bine de un an după invadarea Ucrainei de către Rusia, scrie euractiv, potrivit b1tv.ro.

Blocul celor 27 de națiun, „nu va accepta niciodată această amenințare la adresa securității europene și la temelia comunității noastre internaționale”, a adăugat ea.
Von der Leyen a cerut „sprijin militar și economic constant” pentru Ucraina, în timp ce a reînnoit solicitările ca Rusia „să plătească pentru crima sa de agresiune”, după ce a propus în noiembrie înființarea unei instanțe specializate pentru a urmări astfel de crime.

În ajunul Zilei Internaționale a Femeii, von der Leyen le-a lăudat și pe femeile soldat ucrainene cărora li s-a interzis îndatoririle de luptă înainte de conflict, dar „nu le-a păsat și oricum au început să se alăture armatei”.

„Acesta nu este doar un război în Ucraina. Este, de asemenea, un război împotriva drepturilor omului și este un război împotriva drepturilor femeilor”, a spus ea în aplauze, citând acuzațiile ONU că „Rusia folosește violul și violența sexuală ca parte a strategiei sale militare în Ucraina”.

Femeile ucrainene luptă, a spus ea, menționând că numărul acestora care servesc în armată s-a dublat de la începutul conflictului.

Parteneri