Uruguay trimite Portugalia la domiciliu. Ronaldo ia urma lui Messi, dar rămâne rege

 

Meci aprig, deschidere de scor cu un gol superb realizat de uruguaianul Cavani, de la o pasă lungă, cu mingea picată pe frunte și intrată ca o rachetă, cu sporită forță, în plasă. E 1-0 pentru Uruguay. Vine, tot din lovitură de cap, și golul lusitanilor, prin Pepe.

De la 1-1, meciul pare relansat, fotbaliștii portughezi îl caută pentru finalizare pe Ronaldo care este marcat sever de sud-americani. Tot sud-americanii, prin același Cavani, preiau conducerea și strădaniile stereotipe ale fotbaliștilor portughezi de a egala nu dau roade. Tabela rămâne înșepenită la 2-1. Ronaldo a alergat, a alergat, și-a încurajat coechipierii, dar nimic sau aproape nimic nu i-a ieșit. A dorit mult victoria, n-a așteptat ploconul unor baloane venite pe bocanc, nu a părut – ca Messi – vag plictisit și chiar nerănit de eșec. A muncit mult și degeaba.

Distribuie prietenilor

Portugalia, campioana Europei, ia urma Argentinei, vicecampioană mondială, părăsind Cupa Mondială din Rusia 2018.

Ce n-a putut face marele Ronaldo? Nu și-a putut inventa, în acest meci, norocul unui șut pe poartă.

Pe 6 iulie, Uruguay va juca în sferturi cu Franța. Marile nume ale fotbalului mondial nu mai sunt în această confruntare, dar rămân staruri greu de egalat, nume care nu și-au uzat strălucirea.

L. Prahoveanu, AMPress