Ușeriu nu va participa la ceremonia în care i se va decerna titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei. Ce l-a deranjat

Primăria Capitalei a anunțat săptămâna trecută că urmează să îi ofere titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei maratonistului Tiberiu Uşeriu, motivând că este „un exemplu de curaj, voinţă, dăruire şi performanţă”. Tibi Ușeriu a transmis luni pe pagina de socializare că nu va refuza titlul, dar că nu va participa la ceremonie.
„Dragi prieteni, am aflat din presă despre propunerea de a mi se acorda titlul de Cetățean de Onoare al Bucureștiului și tot din presă am aflat că unul dintre motive ar fi că exemplul meu este „despre cum să-i reabilitezi pe alții”. Nu m-aș fi gândit niciodată că pe umerii unui bărgăoan ar ajunge să atârne vreodată o asemenea responsabilitate.
Eu îmi doresc ca exemplul meu să-i inspire pe cei care doresc să-și depășească limitele, întotdeauna în slujba binelui, nu pentru „a-i reabilita pe alții”.
Dacă în Consiliul General se va vota acordarea acestui titlu, nu îl voi refuza, din respect pentru toți bucureștenii, dar nu mă voi prezenta la ceremonia de decernare și nici la alte festivități.
Le mulțumesc celor care s-au gândit să-mi acorde această distincție și tuturor celor care cu gândurile lor bune m-au susținut în timpul ultimei competiții”, a scris Ușeriu, pe pagina de Facebook.

Cristina Matei, AMPress