USR a suspendat activitățile publice de precampanie. Barna cere Guvernului …

 

Preşedintele USR Dan Barna a anunţat suspendarea activităţilor publice de precampanie ale formaţiunii pe care o conduce.

„Am decis aseară, împreună cu colegii mei din USR, să suspendăm activitățile publice de precampanie desfășurate în stradă și activitățile door to door de distribuire directă de materiale de promovare, pentru a limita riscurile asociate în actualul context”, a scris Barna , pe facebook.

Distribuie prietenilor

De aemenea, el spune că „Guvernul României trebuie să prezinte, în cel mai scurt timp posibil, un plan de acțiune pentru protejarea economiei și a locurilor de muncă în contextul crizei provocate de coronavirus”.

„Domenii ca transporturile, turismul, retailul, alimentația publică, industria sunt cele care simt deja primele efecte. Vor urma, din păcate, și altele.
Pentru a putea ieși din criză cu cât mai puține pagube e nevoie să fim pregătiți cu măsuri de sprijin pentru companii și angajații lor.

Colegul meu, Claudiu Nasui, a propus deja câteva măsuri ce pot fi implementate relativ repede. Ele pot fi completate și cu alte acțiuni după consultarea tuturor celor care au un cuvânt de spus în aceste chestiuni: companii, investitori, sistemul financiar, sindicate.
Este esențial în acest moment să existe un dialog real între actorii din economia reală și autorități. Instituțiile publice trebuie să aibă o atitudine proactivă, nu reactivă.

În lipsa acestui dialog, efectele o să le vedem în bugetele publice și în cifrele agențiilor de ocupare a forței de muncă”, a scris Dan Barna, pe pagina de socializare.