AM Press Logo
Muzeul Pietrei

USR cere demisia lui Meleșcanu: „E imaginea vie și rușinoasă a statului român capturat, a eternității nomenclaturii dictatoriale…”

 

Reprezentanţii USR cer demisia lui Teodor Meleşcanu, întrucât „actualul președinte al Senatului e imaginea vie și rușinoasă a statului român capturat, a eternității nomenclaturii dictatoriale care se reproduce și-n democrație, a refuzului, prin orice mijloace, de a renunța la putere”.

USR susține că „demisia este singurul gest de decență pe care Teodor Meleșcanu îl poate face după ultimele dezvăluiri din presă”.

„Cu 30 de ani în urmă, Teodor Meleșcanu ca reprezentant al lui Nicolae Ceaușescu, nega, în fața comunității internaționale, crimele de la Timișoara și refuza momentul de reculegere pentru cei uciși.

Pe 20 decembrie 1989, când întreaga Timișoară ieșea în stradă, declarându-se primul oraș liber de comunism, susținea la Viena că în România e „pace și liniște“. Și care, de 30 de ani încoace, asigură pacea și liniștea oricărui partid ce-i oferă funcții.

La ședința solemnă din Parlament pentru comemorarea eroilor Revoluției, deputatul Iulian Bulai a atras atenția de la tribună că nu există jignire mai mare pentru memoria victimelor Revoluției din Decembrie decât prezența lui Teodor Meleșcanu la tribuna Parlamentului României.

Actualul președinte al Senatului e imaginea vie și rușinoasă a statului român capturat, a eternității nomenclaturii dictatoriale care se reproduce și-n democrație, a refuzului, prin orice mijloace, de a renunța la putere”, au scris cei de la USR, pe facebook.

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!