• Home
  • Știri
  • USR îi cere ministrului Justiției să ridice în Consiliul JAI problema condamnaţilor definitiv adăpostiţi în Italia

USR îi cere ministrului Justiției să ridice în Consiliul JAI problema condamnaţilor definitiv adăpostiţi în Italia

predoiu 1 1

USR i-a cerut joi ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să ridice în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) problema condamnaţilor definitiv adăpostiţi în Italia, după cazul recent al lui Darius Vâlcov, şi să finalizeze rapid proiectul prin care se incriminează sustragerea de la executarea pedepsei.

„Predoiu să ia măsuri urgente pentru ca persoanele condamnate definitiv să nu mai scape de executarea pedepselor. USR îi cere ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să ridice în Consiliul JAI problema condamnaţilor definitiv adăpostiţi în Italia, după cazul recent al lui Darius Vâlcov. De asemenea, USR îi cere ministrului Predoiu să finalizeze rapid proiectul prin care se incriminează sustragerea de la executarea pedepsei. Ministrul Predoiu are obligaţia să aducă pe agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) problema deserviciului adus justiţiei din România de hotărârile instanţelor din Italia, instanţe care nu doar că refuză solicitările instanţelor româneşti, dar sunt cazuri în care s-a ajuns la o rediscutare a pedepselor aplicate de justiţia din România, astfel că pedepse privative de libertate au ajuns să fie pedepse cu suspendare”, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres de USR, potrivit g4media.ro.

Deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei, menţionează că, „dacă se slăbeşte autoritatea puterii judecătoreşti din România, avem o problemă de credibilitate a justiţiei române şi asta este inclusiv o problemă a Uniunii Europene”.

„Ministrul Predoiu trebuie, de asemenea, să finalizeze rapid proiectul prin care se incriminează sustragerea de la executarea pedepsei, proiect pe care l-a pus în dezbatere publică în mai 2022 şi apoi l-a abandonat. Dacă ministrul Justiţiei nu va face acest lucru, USR va depune un proiect legislativ în acest sens, pentru că sustragerea de la executarea pedepsei este o faptă gravă şi ea trebuie sancţionată ca atare”, mai spune USR.

Parteneri