USR o reclamă la CNCD pe Olguţa Vasilescu

 

Uniunea Salvaţi România (USR) a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la afirmaţiile ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a tuturor persoanelor de etnie germană.
Corelaţia făcută de către doamna Lia Olguţa Vasilescu între „gazare” şi apartenenţa la etnia germană este profund injustă şi denigratoare, se precizează într-un comunicat de presă al USR.

„A asuma că germanii, nu naziştii şi colaboratorii lor, sunt responsabili de gazări este ceva nu doar neadevărat, ci şi josnic. A echivala toţi vorbitorii unei limbi din întreaga lume cu un grup criminal este pur şi simplu abject. Partidul Social Democrat a construit o campanie electorală pe discriminare şi xenofobie şi acum continuă cu impunitate. Se pare ca Partidul România Mare nu a dispărut niciodată de pe scena politică, ci a luat acum forma trandafirilor”, transmite liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu, potrivit comunicatului, scrie RTV.NET

Distribuie prietenilor

USR arată în sesizarea adresată CNCD că atacul la adresa preşedintelui prin prisma etniei sale este un act de discriminare, care se impune a fi sancţionat potrivit dispoziţiilor Ordonanţei 137/2000, şi consideră că „declaraţiile Liei Olguţa Vasilescu sunt de o gravitate extremă, pe care nici măcar necunoaşterea istoriei nu le poate justifică”.