AM Press Logo
Muzeul Pietrei

USR PLUS, apel la Mugur Isărescu să-i reevalueze pe Dăncilă și Pașcu: Credibilitatea BNR e esențială

 

USR PLUS face apel la guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, să-I reevalueze pe Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu, noii consiglieri, întrucât „afectează credibilitatea instituției”.

„Credibilitatea BNR e esențială. Știrea că Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu sunt cei mai noi consilieri din echipa BNR nu este falsă, din păcate.
Angajarea celor doi membri PSD care de-a lungul timpului nu au avut deloc tangențe cu economia ridică mari semne de întrebare.
Consilierii dintr-o instituție publică atât de importantă ca Banca Națională a României trebuie selectați pe criterii clare de competență și integritate, nu pentru că „deschid uși”.
Reamintim în acest context că fostul lider PSD Liviu Dragnea este trimis în judecată în prezent pentru că a încercat „să deschidă uși”.
USR PLUS face un apel la guvernatorul Băncii Naționale a României să reevalueze noii consilieri care afectează credibilitatea instituției”, a scris USR PLUS, pe pagina de facebook.

Consilierul BNR Adrian Vasilescu a precizat că Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului de Economie Verde, iar Ioan Mircea Pașcu se va ocupa de probleme de strategie politică.

Cristina Matei, AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!