• Home
  • Știri
  • Vâlcov scapă de un dosar de corupție în care primise 6 ani și jumătate în primă instanță, după ce faptele s-au prescris ca urmare a deciziei CCR

Vâlcov scapă de un dosar de corupție în care primise 6 ani și jumătate în primă instanță, după ce faptele s-au prescris ca urmare a deciziei CCR

valcov

Darius Vâlcov a scăpat de unul dintre dosarele de corupție în care era judecat, în calitate de fost primar al Slatinei, după ce faptele s-au prescris, ca urmare a deciziei CCR, arată decizia instanței, care este definitivă, potrivit g4media.ro.

Fostul edil a fost acuzat de DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria. Vâlcov a fost condamnat în primă instanță, în 2020, la 6 ani și jumătate de închisoare. Darius Vâlcov e stabilit în Italia, asemenea altor politicieni care au afaceri acolo. Instanța a menținut însă confiscarea de la Darius Vâlcov a sumei de 4.296.270 lei.

Fostul primar al Slatinei a fost condamnat pentru luare de mită, fiind acuzat de DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria. E vorba de contracte pentru izolarea termică a blocurilor, reabilitarea centrului istoric din Slatina și lucrări de extindere a rețelei de apă din județul Olt.

Jurnalistul Virgil Burlă a relatat pentru Radio Europa Liberă o metodă prin care, în ultimii ani, tot mai mulți oameni politici sau afaceriști condamnați de instanțele românești au reușit să scape de închisoare. Printre altele este și cazul lui Darius Vâlcov.
Până în 2021, cei plecați din țară înaintea condamnării se predau în Italia și invocau condițiile improprii din închisorile românești. Mai nou, încearcă să obțină rezidență. Este și cazul lui Darius Vâlcov, fost senator PSD, fost ministru de Finanțe și fost primar în Slatina.

Mai mult aici

Parteneri