• Home
  • Știri
  • Valiză cu bani, îngropată în pământ, găsită de polițiști

Valiză cu bani, îngropată în pământ, găsită de polițiști

valiza bani

Polițiștii au descoperit în comuna Vințu de Jos, Alba, îngropată în pământ o cutie metalică în care se afla suma de 460.000 de lei, ascunsă de hoții de cupru.

Un bărbat a fost arestat preventiv, un altul a primit arest la domiciliu şi alţi doi sunt cercetaţi sub control judiciar în dosarul de furt de cupru în valoare de 200.000 de euro în care poliţiştii au făcut percheziţii în judeţele Cluj, Alba, Sibiu şi Ilfov, notează adevarul.ro.

Potrivit Poliţiei Române, în urma percheziţiilor făcute de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj, în colaborare cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în dosarul penal de furt calificat, patru bărbaţi bănuiţi de sustragerea unei cantităţi de cupru, în valoare de aproximativ 200.000 de euro, au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca, în vederea dispunerii de măsuri preventive.

Astfel, au fost emise un mandat de arestare preventivă, un mandat de arestare la domiciliu şi 2 măsuri de control judiciar. Patru bărbați cu vârste cuprinse între 37 și 49 de ani, din județele Alba, Cluj și Hunedoara, sunt cercetați pentru furt calificat. Aceștia ar fi sustras o cantitate însemnată de cupru, fapta fiind săvârșită în luna august a acestui an.

„De asemenea, la 8 septembrie a.c., în cadrul activităţilor investigativ-operative, în comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba, poliţiştii au descoperit şi ridicat 460.000 de lei, bani care se aflau într-un diplomat asuns sub pământ, proveniţi din comercializarea cuprului. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca”, a arătat sursa citată.

Parteneri