AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Varianta premierului prin rotație, aprobată de PNL, care vrea să dea primul șef de executiv

“S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri, cu primul premier din partea PNL”, a subliniat Florin Cîțu la finalul ședinței de Birou Executiv. Potrivit lui, decizia partidului este de a merge la negocierile cu PSD cu propunerea Florin Cîțu premier.

“Decizia Partidului Național Liberal este de a da primul premier din partea Partidului Național Liberal. Asta e decizia”, a declarat Florin Cîțu, potrivit stiri.tvr.ro.

“Mandatul este simplu, nu am schimbat mandatul până acum, avem un singur mandat. Vom vedea după aceea dacă trebuie să luăm altă decizie, dar în acest moment există o singură propunere”, a adăugat el.

“S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri, cu primul premier din partea Partidului Național Liberal. Asta este decizia”, a reiterat liderul liberal, răspunzând întrebărilor adresate de jurnaliști.

Flexibilizarea mandatului a fost discutată, dar nu a fost votată.
Întrebat dacă propunerea de premier la negocierile cu PSD va fi chiar el, Florin Cîțu a răspuns: “În acest moment da, așa avem, aceasta este decizia, vom vedea după aceea (…). Dacă PSD se opune, vedem atunci”.

“Asta nu știu cu acceptatul, (…) PNL n-a pus niciun fel de condiție pe numele celor de la PSD, pentru că nu vrem să intrăm în aceste discuții, pentru că atunci ar fi o listă lungă. Este aceeași discuție pe care o avem și cu cei de la PSD, că și ei au spus că vor să fie primii”, a completat Cîțu, răspunzând întrebărilor adresate de jurnaliști.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă mai rămâne o variantă de premier, președintele PNL a subliniat că nu s-a discutat marți seară un alt nume.

“În primul rând deci noi trebuie să ne înțelegem în coaliție pe alternative, în primul rând să vedem. Avem o decizie că PNL vrea să aibă prima parte din mandat. După aceea discutăm și numele premierului. Trebuie să discutăm acest lucru în primul rând și după aceea vedem. Dar știți foarte bine că propunerea noastră va merge după aceea la președintele României, care are atributul constituțional”, a mai precizat liderul PNL.

Miercuri va avea loc o nouă întâlnire cu liderii celorlalte două partide care vor face parte din coaliție.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!