„Vecine, e adevarat ca s-a scumpit uleiul auto?“ Raspunsul primit este surprinzator!

ulei auto 2

– Ce mai faci, vecine?

– Bine, multumesc de intrebare! Tocmai am facut ceva cumparaturi pentru masina. Vreau sa fiu sigur c-o sa mearga bine mult timp!

– E adevarat ca s-a scumpit uleiul auto? Si eu am nevoie, dar am auzit ca preturile au luat-o razna!

– Depinde de unde-l cumperi, vecine. Daca vrei si calitate, si pret bun, iti recomand eu un magazin online. De-acolo iau tot ce imi trebuie si mereu am fost multumit! Tine minte numele: AutoMag.ro!

– Multumesc, vecine, asa o sa fac, ca te stiu priceput!“.

ulei auto
ulei auto

In urma unor astfel de discutii, cumparatorii au sansa de a gasi de fiecare data cele mai bune solutii pentru automobilul pe care il conduc. Intr-adevar, buna lui functionare pe termen lung este conditionata de mai multi factori, unul dintre acestia constand in realizarea la timp a schimbului de ulei auto. Iata toate informatiile pe care trebuie sa le cunosti pe aceasta tema!

De ce este nevoie de ulei auto si cand se efectueaza schimbul?

In timpul deplasarilor pe distante lungi, realizate cu o viteza crescuta, unele piese si componente ale masinilor se incalzesc, se dilata si ajung sa se frece intre ele, ceea ce poate provoca o uzare timpurie. Acest risc este diminuat prin folosirea lubrifiantilor.

Produsele din aceasta categorie sunt compuse intr-o proportie cuprinsa intre 70 si 90 % din substante uleioase prezente in titei si in gazele naturale. Restul de 10 pana la 30% este reprezentat de aditivi cu rol antioxidant, adaugati de producator pentru o mai buna curatire si protectie a pieselor si componentelor.

Datorita unei bune lubrifieri, motorul functioneaza bine timp indelungat. In plus, sunt reduse poluarea si impactul pe care folosirea masinii il are asupra mediului inconjurator. De asemenea, scade usor consumul de combustibil, ceea ce in timp permite efectuarea unor economii insemnate.

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje, trebuie sa completezi sau sa schimbi lubrifiantul inainte de a se uza si de a-si pierde calitatile. Este recomandat sa efectuezi schimbul dupa cel mult 20 000 sau 25 000 de kilometri parcursi sau la fiecare 2 ani, indiferent de distanta strabatuta in acest timp. Operatiunea poate fi necesara si daca apar zgomote nefiresti la motor sau daca in interiorul masinii se simte un miros persistent de ulei.

Cum alegi un ulei auto performant?

Pentru a cumpara produsul potrivit, trebuie sa fii capabil sa descifrezi semnificatia simbolurilor de pe eticheta. In denumirea lubrifiantilor intra un cod care contine litera W, de la cuvantul englezesc „winter“, care inseamna iarna, incadrata de diferite valori numerice referitoare la vascozitatea in functie de temperatura.

Numarul plasat inainte indica vascozitatea la rece si influenteaza capacitatea de a porni motorul la temperaturi scazute, deci trebuie sa fie cat mai mic daca traiesti intr-o zona cu vreme rece sau daca circuli frecvent in astfel de conditii.

Numarul de dupa W indica gradul de viscozitate la temperaturi ridicate si, cu cat are o valoare mai mare, cu atat asigura o protectie mai buna pentru motor in conditii climaterice blande.

In plus, este recomandat sa alegi intotdeauna produse realizate de producatori de incredere, recunoscuti pentru seriozitate pe plan national si international.

Daca ai dubii, specialistii magazinului online AutoMag.ro iti pot oferi consultanta, atunci cand cumperi ulei auto. Astfel, poti fi sigur ca vei intra in posesia unui produs de calitate, la un pret avantajos!

Parteneri