• Home
  • Prima
  • Vela: Poliţia, dotată cu pistoale Beretta, un pas important spre normalitate

Vela: Poliţia, dotată cu pistoale Beretta, un pas important spre normalitate

pistol politist

Poliţia Română se dotează cu armament nou – pistoale Beretta de ultimă generaţie, a anunţat miercuri ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„Astăzi am avut un eveniment important pentru Poliţia Română, un moment, dacă pot să spun aşa, de răscruce în evoluţia activităţii Poliţiei Naţionale, în special a celei de Ordine Publică şi a Poliţiei Rutiere, pentru că iată, după mulţi zeci de ani, începând de astăzi, Poliţia Naţională se dotează cu armament nou, cu pistoale Beretta de ultimă generaţie, care sunt şi vor fi asamblate în România, la Romarm, la un preţ excelent, jumătate din preţul pieţei comerciale. (…) Acest pas important spre normalitate este şi eficient, cu costuri foarte mici şi necesar, dar în mod esenţial este extrem de important pentru siguranţa poliţiştilor şi în acelaşi timp pentru o eficienţă şi o eficacitate a luptei lor împotriva infracţionalităţii”, a spus Marcela Vela, potrivit Agerpres.

El a precizat că în următoarele două luni toţi poliţiştii vor fi dotaţi cu pistoale Beretta.

„Suntem în faza în care am achiziţionat şi camere de luat vederi şi bastoane cu şocuri electrice şi veste antiglonţ, antiînjunghiere, căşti de protecţie, tot ceea ce ţine de o dotare normală pentru un poliţist care se angajează într-o luptă în care poate chiar să-şi rişte viaţa”, a mai afirmat Vela.

El a precizat că preţul de achiziţie a unui pistol Beretta este de 1.940 de lei cu TVA.

Ministrul a menţionat că mai sunt nevoi în privinţa dotărilor, nu doar la Poliţia Naţională, ci şi la Poliţia de Frontieră şi Jandarmerie.

Parteneri