• Home
  • Prima
  • Veste bună pentru șoferi! Scade prețul la benzină și motorină

Veste bună pentru șoferi! Scade prețul la benzină și motorină

benzina la 1

Noul Guvern a anunțat că va lua măsuri fiscale importante, printre acestea numărându-se și eliminarea supraaccizei pe carburanți, lucru ce va duce la ieftinerea prețului la benzină și motorină.

Astfel, odată ce noua lege va fi implementată, șoferii români care dețin mașini diesel sau pe benzină vor plăti mai puțini bani pentru carburanți.

Supraacciza pe carburanți a fost introdusă în anul 2014, în timpul Guvernului Ponta, având valorea de șapte eurocenți pe litru. Motivația a fost că banii folosiți vor fi folosiți la construirea de autostrăzi. Ulterior, Guvernul Ponta a dezvăluit că s-a produs o eroare și că banii intră, de fapt, la bugetul general.

A fost scoasă în ianuarie 2017 și ulterior reintrodusă în toamna lui 2017, dar cu motivația că producătorii de carburanți nu au ieftinit îndeajuns de mult benzina și motorina și prețul fără taxe ar fi prea mare.

Un calcul făcut de cei de la capital.ro arată că dacă supraacciza la carburanți va fi eliminată, atunci prețul la motorină și benzină ar putea să scadă cu aproximativ 38 de bani pe litru.

Sursa – a1.ro

Parteneri