• Home
  • Prima
  • Victor Ponta: Dragnea va fi salvat miercuri de CCR

Victor Ponta: Dragnea va fi salvat miercuri de CCR

ponta 5 1

Victor Ponta, președintele Pro România a declarat că  miercuri, 10 aprilie, Dragnea va fi salvat de CCR. Sesizarea a fost scrisă de un judecător CCR, nu de Florin Iordache. Peste 1.000 de inculpaţi vor reintra în drepturi

În fapt va cere rejudecarea tuturor proceselor judecate de completurile de trei judecători de la Înalta Curte în ultimii ani, transmite Agerpres. Ponta a mai spus că sesizarea depusă de Florin Iordache la Curtea Constituțională a fost scrisă de un judecător CCR: ”Doar nu a scris Iordache sesizarea, a scris-o un judecător de la CCR și a semnat-o Iordache”.

Ponta a spus că efectul unei asemenea decizii va fi redeschiderea a 350 de dosare deja judecate, iar peste 1.000 de inculpați vor scăpa de decizii.

El a mai spus că dacă CCR va accepta sesizarea făcută de Florin Iordache în numele lui Liviu Dragnea ”cei care au fost deja condamnați și au executat deja pedeapsa, vor da în judecată statul român și vor câștiga, conform practicii CEDO”.

”Mă așteptam ca dl Iohannis să facă această prezentare, poate chiar să meargă la ședința CCR pe 10 și să-i convingă despre efectele cererii lui Dragnea făcută de Iordache”, a mai spus Ponta, care a adăugat că temele propuse de președintele Klaus Iohannis pentru referendumul naţional din 26 mai sunt defazate ca timp.

Mai mult pe – g4media.ro

Parteneri