Victor Ponta spune că socrul său a fost pus sub urmărire ”ca la teroriști”. Interceptările nu-l puteau ocoli nici pe el, fiindcă stau în aceeași casă

 

Fostul premier și lider al PSD, Victor Ponta, acum președinte și fondator al Partidului Pro România,  a declarat luni la TVR 1, că socrul său, Ilie Sârbu, a fost urmărit ca un terorist, interceptat, filmat, urmărit ambiental timp de trei  luni în 2o14. Era perioada campaniei electorale. Ponta spune că socrul său e cel mai apropiat de familia lui și locuiesc împreună, cu alte cuvinte interceptările nu-l puteau ocoli.
„Înainte să vin la emisiune m-am întâlnit cu socrul meu şi primise o hârtie de la DNA. Socrul meu care, sigur, e persoana cea mai apropiată de familia mea şi cu care stăm, ne vedem în fiecare zi, ştiţi că a avut mandat de interceptare totală, telefoane, ambiental, tot-tot-tot, aşa, ca la terorişti. (…) A avut acest mandat în campania electorală, septembrie, octombrie. Evident că i-au dat clasare acum că… în 2018. Am hârtia de la DNA. Scrie aşa: conform legii, vă aducem la cunoştinţă că s-a procedat la interceptarea comunicaţiilor, a oricărui tip de comunicare purtată de la posturi audio, video, prin fotografiere, măsuri de supraveghere fiind autorizate de judecătorul de drepturi şi libertăţi în perioada, şi ne dă perioada, august, septembrie, octombrie 2014”.

D.Dumitru, AMPress