Victorie spectaculoasă a româncei Patricia Țig în turneul WTA de la Miami

Jucătoarea de tenis Patricia Maria Țig, gălățeancă, în vârstă de 22 de  ani, a reușit o calificare spectaculoasă în runda a treia a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, vineri, după ce a învins-o surprinzător pe Kristina Mladenovic (Franța), cap de serie numărul 22, cu 7-6 (4), 6-2, informează Agerpres.
Țig , venită din calificări, s-a impus după exact două ore de joc în fața unei adversare net superioare în ierarhia mondială, Mladenovic. Franțuzoaica, care are 23 de ani,  o învinsese pe Simona Halep cu 6-3, 6-3, în turul al treilea la Indian Wells.
În primul set, Mladenovic a condus cu 1-0 și 2-1, iar apoi s-a desprins la 4-2. Franțuzoaica a avut apoi 5-3, dar românca a revenit și a reușit să egaleze (5-5), iar apoi s-a ajuns în tie-break, unde Țig s-a impus cu 7-4.
În setul al doilea, Țig a dominat jocul, a condus cu 1-0 și 2-1, iar apoi a făcut un break, mărindu-și avansul la 3-1. Ghemul al cincilea a avut o importanță foarte mare în economia jocului, durând mai bine de zece minute, perioadă în care Țig a salvat nu mai puțin de șase mingi de break. În cele din urmă, jucătoarea gălățeană a reușit să își facă serviciul și s-a desprins la 4-1. Mladenovic s-a apropiat la 4-2, dar Țig a arătat că este în formă și a făcut 5-2. Românca a ratat o minge de meci pe serviciul Kristinei Mladenovic, apoi și-a creat-o pe a doua, dar meciul a fost întrerupt din cauza picăturilor de ploaie. Jocul s-a reluat după două minute, însă Mladenovic a făcut dublă greșeală și meciul s-a încheiat cu victoria splendidă a româncei.
Mladenovic câștigase primul său meci cu Țig, în 2015, în primul tur la Wuhan, cu 6-1, 6-4.
Patricia Țig, aflat în cel mai bun moment al carierei sale, și-a asigurat un cec de 41.350 dolari și 95 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta pe învingătoarea dintre americanca Venus Williams, numărul pe lista capilor de serie, și brazilianca Beatriz Haddad Maia.