Născut în comuna Zundert din Ţările de Jos, la 30 martie 1853, într-o familie din clasa mijlocie, Vincent van Gogh a început să picteze fără o pregătire în prealabil, după ce a avut diverse meserii nesatisfăcătoare. Operele lui geniale şi neobişnuite, care cuprind peisaje, natură sau portrete, au revoluţionat modul în care oamenii priveau arta, asta în timp ce pictorul se lupta cu episoade depresive şi alte tulburări mintale.
În 1873, pictorul a călătorit până la Londra, lucrând pentru un important dealer de artă, Adolphe Goupil, ce avea compania Goupil & Cie, scrie Biography.com, potrivit clickpentrufemei.ro.
Câştiga un salariu considerabil, mai mare decât al tatălui său la acea vreme, şi s-a îndrăgostit de fiica proprietarului, Eugenie Loyer. Fericirea nu a ţinut mult, iar asta pentru că Eugenie i-a refuzat avansurile romantice explicându-i că este logodită în secret. A plecat la Paris, iar în anul 1876 a fost concediat de la locul de muncă, nefiind mulţumit de felul în care arta sa era tratată de către superiori.
Din noiembrie 1881 până în iulie 1890, Vincent a creat aproape 900 de tablouri. La vârsta de 27 de ani, şi-a abandonat cariera nereuşită ca negustor de artă şi s-a concentrat asupra picturilor. Neavând stabilitate financiară, a eşuat în a-şi plăti modelele pentru picturi (ţărani şi fermieri), aşa că a ales florile şi peisajele.
Nu a cunoscut faima ca pictor în timpul vieţii sale şi s-a luptat constant cu sărăcia. El a vândut un singur tablou înainte de moartea sa, “Podgoria Roşie” (1888), la preţul de 400 de franci în Belgia.