• Home
  • Prima
  • Vine iarna cu pași mici. Va ninge slab la munte și va ploua anemic la câmpie

Vine iarna cu pași mici. Va ninge slab la munte și va ploua anemic la câmpie

ninsori 1

Iarna se întoarce în unele zone ale României, unde sunt anunțate ninsori. În alte zone sunt așteptate, în următoarele zile, temperaturi de primăvară, ploi, lapoviţă, polei şi vânt puternic.

Potrivit ANM, marţi, 28 ianuarie, în vestul, nordul şi centrul ţării cerul va fi mai mult noros şi mai ales spre seară şi în cursul nopţii pe arii extinse vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte, mixte în Maramureş şi în Transilvania şi predominant sub formă de ploaie în Crişana şi Banat.

În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi numai pe arii restrânse, îndeosebi noaptea, se vor semnala ploi slabe. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Temporar, cu precădere noaptea, vântul va avea intensificări la munte spulberând sau viscolind ninsoarea pe creste, precum şi în Banat, Crişana, local în Maramureş şi Transilvania, iar la cote mai reduse şi în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, iar cele minime, în general, între -2 şi 5 grade.

Pe arii restrânse, mai ales la începutul intervalului, în zonele joase se va semnala ceaţă, scrie a1.ro.

Pentru ca seceta să fie învinsă, pământul fiind uscat până la adâncimi incredibile, ar trebui, conform doctorului Eliade Rădulescu, ”să plouă continuu, timp de o lună, și apa se va duce toată în pământ, fiindcă setea de apă e uriașă”. Specialistul  e de părere că altfel anul agricol e total compromis.

Mădălina Stoica, AMPress

Parteneri