Vine urgia iernii. Ninsori și vânt puternic în mai multe regiuni din țară

ANM, alertă de ULTIMĂ ORĂ! Cod galben de ninsori și vânt puternic în 10 județe din țară

Agenția Națională de Meteorologie a transmis o informare meteorologică de ultimă oră care vizează mai multe județe din țară. Meteorologii anunță ninsori, viscol în zonele montane și vânt puternic.

Meteorologii anunță vreme capricioasă în mai multe zone ale României
Meteorologii au emis o atenționare de vreme rea care vizează 10 județe din România. Așadar, în județele Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Sibiu și Vâlcea sunt așteptate fenomene meteo extreme.

Ninsoarea, viscolul și vântul puternic vor pune stăpânire pe țara noastră începând din această noapte, mai exact după miezul-nopții, la ora 2:00. Avertizarea cod galben de ninsori și vânt puternic este valabil până sâmbătă, 14 decembrie, la ora 10:00.

ANM atenționeză că în intervalul menționat va ninge și vântul va sufla cu rafale care vor depăși 70-80 km/h, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri.

Totodată, ninsoarea va fi viscolită în mai multe zone ale țării, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Și stratul de zăpadă va fi unul consistent, mai ales în zonele montane.
În același interval meteorologii anunță că vor fi zone unde va ploua temporar și se vor acumula cantități de apă de 20-25 l/mp, iar izolat vor ajunge la 30 l/mp. Este vorba de nordul Olteniei și nordul Munteniei.

Joi, în data de 12 decembrie, precipitațiile se vor extinde în toate zonele din Oltenia, Dobrogea și Muntenia, iar în Transilvania vor fi mixte, de lapoviță și ninsoare.

Poleiul va fi principala problemă cu care se vor confrunta românii în zilele care urmează, în special șoferii, așa că sunt rugați să conducă prudent.

All4Romania.eu