Vineri, ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ. Cum ne influențează și ce schimbări aduce

Mai bine de 83% din populația globului va avea parte un moment de cotitură, de multe schimbări financiare și afective, generate de echinocțiul de toamnă de pe 22 septembrie.
Echinocțiul din punct de vedere astrologic

Echinocțiul este momentul în care ziua și noaptea sunt egale ca număr în ambele emisfere. Totul se datorează faptului că Soarele se află la mijlocul ecuatorului ceresc. Punctele de intersecție ale eclipticii (traiectoria mișcării aparente a Soarelui pe sfera cerească) cu ecuatorul ceresc se numesc puncte echinocțiale. Punctele echinocțiale nu sunt fixe, ele oscilează de la an la an.
În tradiţiile tuturor popoarelor, echinocţiul de toamnă este legat de încheierea muncilor agricole, de sărbătorirea recoltelor. Este un punct de cotitură pentru natură, când se iau ultimele recolte şi se sădesc seminţe pentru toamnă. Păsările se retrag în ţările călduroase, iar celelalte animale îşi fac provizii şi se pregătesc pentru frig. Tradiţia spune că florile se plâng una către alta pentru a se usca. Acum se face primul must, din struguri călcaţi în coşarcă. Se bat nucii, se adună merele şi gutuile. Tradiţia spune că ultimele fructe din pomi se lasă pentru Mama Natură.

Influența echinocțiului asupra stării de spirit

Distribuie prietenilor

Echinocțiul este caracteristic începerii unui nou anotimp, tot el este asociat vieții (venirea primăverii semnifică naștere și viață) și morții (venirea toamnei înseamnă hibernare).
Prin urmare, dacă vom fi atenți, vom constata că Terra însăși are nevoie de o perioadă de somn (Emisfera Nordică) de 6 luni, timp în care toți oamenii care vor fi sub influența acestor schimbări energetice vor căuta sensurile ascunse ale unor probleme, răspunsuri la întrebări, vor număra câștigurile etc.

Mai mult pe sfatulparintilor.ro