A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Vineri, Sfinţii Mihail şi Gavriil, păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte

2 2.930

In fiecare an, la 8 noiembrie, romanii praznuiesc Sfintii Mihail si Gavriil. Cei doi arhangheli purtatori de sabie ca simbol al biruintei sunt, potrivit credintei ortodoxe, conducatorii cetelor de ingeri și calauzele sufletelor in drumul lor spre Rai.

Sfantul Arhanghel Mihail, Aparatorul Credintei, este cel mai invocat in slujbele bisericesti pentru a pazi de razboi, precum si a obtine biruinta in cazul unei lupte. Semnificatia numelui Mihail este “Acela care este ca Dumnezeu”.

Sfantul Arhanghel Gavriil (Gabriel) i-a vestit Fecioarei Maria zamislirea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. In ebraica, Gavriil inseamna “Omul lui Dumnezeu”.
In folclorul romanesc, se spune ca Arhanghelii Mihail si Gavril sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte. Ei sunt asistenti la Judecata de apoi, ard pacatele lumesti si purifica constiintele oamenilor. Arhanghelul Mihail pazeste la capataiul omului muribund si-i apara sufletul sa nu i-l fure Satana.

Ciobanii si proprietarii oilor fac turta mare din malai, numita “turta arietilor” (berbecilor), pentru a spori fecunditatea mioarelor. Aceasta turta se arunca in ziua praznicului in mijlocul oilor si se da drumul totodata berbecilor intre oi. Daca turta va pica cu fata in sus, la primavara vor fata toate oile. Daca va pica cu fata in jos, semn rau de oi sterpe fara rod.
In ziua de 8 noiembrie este interzis cu desavarsire sa lucrezi sau sa faci treburi in casa, in curte sau pe camp. Cine nu se va supune va avea parte de chin in ziua mortii.

In ziua Sfintilor Arhanghel Mihail si Gavriil se imparte pentru sufletul mortilor, se aprind lumanari atat pentru cei vii, cat si pentru cei morti fara lumanare sau in imprejurari naprasnice.

Mădălina Stoica, AMPress

2 Comentarii
  1. COSTIN Paraschiv spune

    Am crezut mult în Arhanghelii Mihail și Gavril și mai sunt doi Rafael și Uriel străjerii Pămîntului la poli și est vest .Și alți 3 stăpînii PĂTERILOR .Apa Aier Foc .Am citit că ei nu se arată oamenilor nu au voe doar în halou de lumină .Am crezut așa și mi sau arătat pe cer la distanță mare dar și la distanțe mici mergînd tot lumini .Și Maica Sfîntă la fel dap la distanță mică la cam 500 m la 1,5 m de sol .Atunci ma durut ochii ca după sudură fără mască .O dat în 2006 era seara înaite de 8 Noembrie și al doilea an în ziua de 8 .Am simțit și prezențe în preajmă tot Îngeri ceva de vibrație înaltă .Dacă ai credință numai să mentalizezi despre ei și cu convingerea că numi întro lumină vor fi văzuți de tine vei vedea și vei primi mental mesaj că au fost unul sau mai mulți .O dată am mentalizat ceva și sa petrecut doar în minte am zis și am văzut că știe ce vreau fără să cer cu vocea .Și am arătat că steaua care ia călăuzit pe Magi ia dirijat era Arhanghelul Gavril .Nu era o planetă .Am comentat pe unde am văzut postări și pe youtube deși numai din 2016 am NET .Zic cu toată cerdința mea că este adevăr .Cam din 2000 am tot avut revelații cum le ziceți că eu citeam din Reviste Lumea Misterelor și Cosmos și altele .Am în pagina mea de Facebook scris unele și cel mai de pe urmă este sub tabloul cu poze prieteni alte tablouri sub cel care scrie Coșmarul meu cel mai mare este .Am răspuns doar acolo din 2018 decembrie și nu am zis adevărul dar sa petrecut multe din ce am scris .Nu voi spune tot adevărul nicăieri .Și Cînd ISUS pe mare sa uitat în sus zicînd gata potolițivă și marea nu mai avea valuri și vîntul se oprise deci el nu a aruncat vorbe-n vînt sa adresat celor din nevăzut care prin mișcările lor repezi punea aierul în mișcare și aia era .CRED ÎN VĂZUTE ȘI NEVĂZUTE .Din cîte am avut ca revelații am înțeles că nu trebue să ma mai căsătoresc am divorțat din 1996 .Prietenii și mulți mă tot tocau și o dată am zis gata am sta 20 ani și am cerut un semn tot în minte .Am zis dacă în seara asta va fi un cutremur înseamnă că nu trebue să mă recăsătoresc .Și a fus la ora 21și ceva un cutremur acela de 5 grade din buzău sa zis și de la o adîncime de 10 KM 2015 rarcă era în postul paștelui .Mam trezit rîzînd nu era rîsul meu foarte repede mam convis că a fost un mesaj auizit dar fără să deschid gura .Și nu mam ridicat din pat am stat puțin pe gînduri și nu știu de ce eram bucuros bine dispus .Și nu rețin de ce am adormit mam culcat așa repede pe la 20.30 că de alfel stăteam la TV pînă după 12 noaptea .

  2. […] Vineri, Sfintii Mihail si Gavriil, pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte – ampress.ro 61243 Facebook interactions […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More