Viscolul și gerul închid marți, dar și miercuri, școli și grădinițe

Decizii anunțate privind întreruperea cursurilor din motive de iarnă. Școlile vor fi închise atât marți, 27 februarie, cât și miercuri, 28 februarie, în județele Brăila și Olt. Marți, 27 februarie, cursurile sunt suspendate în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județele Dolj, Constanța, Giurgiu, Ilfov și Teleorman, dar și în București.
Tot marți, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactică în 17 școli din mediul rural din județul Mehedinți și în 14 unități școlare din județul Călărași.
Ministerul de resort reaminteşte că, în situaţii deosebite, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.Valul de ger polar a cuprins o mare parte din țară, temperaturile fiind atipice apropierii lunii martie, cu mult sub cele normale pentru această perioadă. Primul semnal al închiderii școlilor din motive de condiții de climă riscante pentru viața copiilor a fost dat de municipalitatea Capitalei, care a anunțat suspendarea cursurilor luni și marți.

AMPress