Visezi sa iti deschizi un magazin? Afla care sunt cei 4 pasi pe care trebuie sa ii respecti!

Visezi sa iti deschizi un magazin Afla care sunt cei 4 pasi pe care trebuie sa ii respecti

Infiintarea unui magazin nu este o sarcina usoara, dar cu ajutorul unor mici sfaturi munca ta se va diminua considerabil. Va trebui sa gasiti o nisa, sa va cantariti capitalul si sa va asigurati ca planul este viabil; gestionati permisele necesare; gasiti o locatie, proiectati magazinul si angajati personal; deschideti magazinul, faceti publicitate magazinului si creati un brand. Faceti-va timp sa va ganditi la acest inainte de a investi fonduri serioase.  

Cei 4 pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a deschide un magazin

Gasiti o nisa

Vizeaza o anumita nevoie sau dorinta care nu este deservita sau care ar putea fi imbunatatita semnificativ. Vorbeste cu oamenii din comunitatea ta si incearca sa intelegi ce isi doresc cel mai mult. Luati o agenda si un pix si ganditi-va la toate lucrurile pe care ati dori sa le vindeti in magazin.

Cu cat veti obtine si vinde mai multe articole bune la un pret suficient de mic, cu atat veti obtine un profit mai mare. De exemplu, daca ati dori sa detineti o crama, nu ati putea vinde doar un singur soi de vin. Evitati sa va bazati intreaga afacere pe un singur produs, asta separa magazinele lumii de standurile de limonada.

Studiati piata

 Puneti intrebari, tineti ochii deschisi pentru oportunitati si luati in considerare efectuarea unui sondaj despre produsele care s-ar vinde bine intr-o anumita zona. Puteti fie sa va adaptati afacerea la ceea ce ii lipseste pietei, fie sa gasiti o anumita zona care sa se potriveasca afacerii tale. Asigurati-va ca exista o nevoie legitima pentru un anumit serviciu, inante de a incepe munca la brandul personal.  De exemplu, daca aflati ca nu exista niciun magazin de DVD-uri sau muzica intr-o zona, acest lucru nu inseamna neaparat ca piata are nevoie de un astfel de loc – ar putea insemna doar ca oamenii primesc toate aceste lucruri cu ajutorul internetului.

Elaborati un plan de afaceri detaliat

Imaginati-va o marja de profit medie – profitul total din vanzari, minus cat va va costa sa conduceti magazinul – si intrebati-va daca afacerea  va fi profitabila pe aceasta baza. Incercati sa evitati ipotezele nerealiste. Incepeti cu alegerea celei mai vizibile locatii in cadrul bugetului detinut. Luati in considerare cat de mult trafic va asteptati sa existe pentru primele sase luni.

Alegeti o locatie

Luati in considerare locul in care afacerea ta va fi cea mai eficienta. Locatia ideala variaza de la o afacere la alta. Magazinele de vanzare cu produse pentru clasa mijlocie au nevoie de zone cu un nivel ridicat si o multime de persoane trecatoare pentru o oportunitate maxima de vanzare. Locatia ar trebui, de asemenea, sa fie suficient de rezonabila pentru a se incadra in planurile bugetare. Aceasta va fi probabil cea mai mare cheltuiala listata in bugetul tau. Nu uita si de amenajarea acestuia! Vei avea nevoie de mobilier, de rafturi metalice si multe altele. La Handlerkraft.ro o sa gasesti atat utilaje, cat si rafturi potrivite magazinului tau!

Avand in vedere cele prezentate, esti gata sa iti indeplinesti visul? 

Sursa foto: shutterstock.com

Parteneri