• Home
  • Prima
  • Vlad Voiculescu acuză că mii de teste pozitive au dispărut din raportările Covid înaintea congresului PNL

Vlad Voiculescu acuză că mii de teste pozitive au dispărut din raportările Covid înaintea congresului PNL

vlad voiculescu 1 1

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, acuză într-o postare pe Facebook că mii de teste pozitive au dispărut din raportările Covid în zilele dinaintea congresului PNL. Politicianul susține că în acest fel DSP a temperat creșterea fulminantă a cazurilor special pentru evenimentul politic. În replică, Direcția de Sănătate a Capitalei a anunțat că incidența se calculează așa cum s-a stabilit în luna martie a acestui an.

„Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL.
Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost „alocate*” de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare.
Aveți grijă de voi!
nealocat = dispărut din orice statistică oficială”, a scris Voiculescu, pe pagina de socializare.

Potrivit stiri.tvr.ro, la câteva ore de la postarea lui Vlad Voiculescu, răspunsul DSP a venit tot pe Facebook. Reprezentanții instituției au informat că incidența s-a calculat ca și până acum: s-au luat în calcul 14 zile, fără ultimele 3, tocmai pentru ca acele cazuri cu județ neidentificat să poată fi alocate și raportate corespunzător.

În acest weekend, PNL și-a ales conducerea la un congres la care au luat parte 5000 de oameni, fapt criticat de opoziție și nu numai.

Parteneri