• Home
  • Prima
  • Voiculescu: Premierul României s-a transformat in primul epidemiolog al țării. Demiterea Andreei Moldovan este echivalentul acelui ,,Fă, nenorocito!”

Voiculescu: Premierul României s-a transformat in primul epidemiolog al țării. Demiterea Andreei Moldovan este echivalentul acelui ,,Fă, nenorocito!”

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a făcut vineri primele declarații după ce a fost demis din funcție de premierul Florin Cîțu.

Redăm câteva din declarațiile lui Voiculescu:

„(…) A fost un moment greu pentru mine. Abia a doua zi am avut puterea să mă uit la imaginile cu dna dr Moldovan. Am rămas în minte cu imaginea unei protestatare de la MS care arunca cu oase în dna dr, Moldovan și striga „fă, nenorocito”. Acest lucru se oglindește în felul în care a acționat premierul. Demiterea de către premier e varianta elegantă și rafinată a acelui „fă, nenorocito” strigat la minister.

Cu premierul nu am avut nicio discuție despre lucrurile pe care pare că mi le-a reproșat. Nu a existat între mine și premier nici măcar o singură discuție despre ce aș putea face mai bine.

Din punctul meu de vedere, Florin Cîțu nu e premierul de care România are nevoie în acest moment, și prin felul în care înțelege să ia decizii

De asemenea, dacă tot avem un ministru interimar, care cunoaşte istoria anului trecut, o rugăminte care e în interes public e să urmărim care este situaţia Unifarm. E una dintre companiile în pericol de dispariţie ale statului român, este unul dintre marile jafuri ale pandemiei, cel mai mare cu siguranţă. Ar fi bine dacă în acest interimat aceste două lucruri ar fi clarificate, mai ales că sunt legate direct de partidul care l-a susţinut şi îl susţine pe domnul premier.

Avem un ministru al Sănătăţii, care nu ştiu cat timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram, respectiv investigam. O să îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă de asemenea funcţia de prim ministru, să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19.

N-aş vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale.

Nu putem avea petreceri pe Valea Prahovei și să ne uităm de ce nu avem paturi la ATI. Pandemia nu se gestionează doar de Ministerul Sănătății.

Să demiți un profesionist precum Andreea Moldovan este echivalentul acelui ,,Fă, nenorocito!”

Ordinul stabilea recomandări, care nu au fost combătute de nimeni.
Dacă cineva trebuia să informeze acesta trebuia să fie Raed Arafat. Să comunice premierului ordinul.

Alianța s-a exprimat clar față de susținerea prim-ministrului. E vorba de valori. Când oferi forță cuiva nu te aștepți să folosească forța împotriva ta.

Hrana din spitale încă un motiv de umilire a unor pacienți.

Da, în această perioada am oprit în Guvern banii către presă.

Nu există un singur loc în sănătate care să nu fie afectat de politizare.

După evaluarea directorilor DSP,  profesional nu ne face să fim mândri.

Depolitizarea să continue și să accelereze în perioada următoare.

Nici pandemia, nici sănătatea nu pot fi gestionate doar în spitale. Este în responsabilitatea noastră ca toți indicatorii să reflecte realitatea. Deciziile sunt luate pe baza datelor, a adevărului.

Un Guvern cu un premier care dă un semnal, iar acest semnal este mai important decât acuzațiile. Dacă vrei să oferi informații publie trebuie sa te temi. Sistemul va actiona impotriva ta.

Deschiderea scolilor, un succes al Guvernului. Ce nu a mers perfect a fost pus în numele ministerului Sănătății.

Premierul României s-a transformat in primul epidemiolog al țării. Vorbea despre lucruri pe care nu le cunoștea. Nu s-a sfătuit cu nimeni de la Ministerul Sănătății.

Fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat, folosit politic de catre opozitie. E firesc. E nefiresc ca partea de coalitie să folosească accidente sau situatii ca cele de la Foisor și Babeș. Acestea nu erau în sarcina ministerului. Evacuarea era în sarcina altcuiva.

Ne-am pomenit cu un premier care își bate joc de munca unei echipe pe care nu o cunoștea.

Am adus la CNAS un expert. Evident că au fost supărări. La fiecare pas găsești oameni puși de un partid sau altul. Fără concurs. O majoritate covârșitoare sunt oameni numiti politic, cea mai mare problemă a sistemului de sănătate.

Nu putem cu actuala structură din Ministerul Sănătății să construim spitale.
Ne-am pomenit cu un corp de control care a aruncat în spațiul public lucruri neîntâlnite în lumea civilizată.

Un guvern, un premier care dă un semnal că dacă vrei să aperi interesul public. Dacă vrei transparență, trebuie să te temi, pentru că dacă deranjezi pe cine nu trebuie, un sistem de privilegii, atunci sistemul va acționa împotriva ta.”

AMPress

Parteneri