• Home
  • Prima
  • Vor avea sau nu vor avea loc alegerile locale pe 27 septembrie? Ce spun partidele

Vor avea sau nu vor avea loc alegerile locale pe 27 septembrie? Ce spun partidele

Creșterea cazurilor de bolnavi de Covid-19 în România pune sub semnul întrebării desfășurarea alegerilor locale pe 27 septembrie. Premierul Ludovic Orban a spus, joi, răspunzând întrebărilor presei, că nu se pune problema deocamdată să amânăm alegerile. ”Este prematur” a spus premierul. Liderul interimar al PSD, Ciolacu, a spus că e la latitudinea Guvernului decizia. USR-Plus opinează pentru organizarea alegerilor în două zile, iar Victor Ponta se pronunță ferm pentru amânarea alegerilor ”pentru a proteja oamenii de îmbolnăvire”.

În fapt, analiștii spun că partidele se bat pe voturi, iar cei care cer amânarea știu că stau prost în sondaje, cei care le vor – adică PNL și PSD – se bazează pe numărul mare de primari pe care-i au și care sunt avantajați de alegerile într-un tur.

Sunt aduse ca argumente pentru organizarea alegerilor exemplele altor țări – Franța, Polonia, chiar și al SUA care se pregătește intens pentru alegerile prezidențiale cu toate că au cel mai mare număr de îmbolnăviri și de decese.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri