Vor avea sau nu vor avea loc alegerile locale pe 27 septembrie? Ce spun partidele

Creșterea cazurilor de bolnavi de Covid-19 în România pune sub semnul întrebării desfășurarea alegerilor locale pe 27 septembrie. Premierul Ludovic Orban a spus, joi, răspunzând întrebărilor presei, că nu se pune problema deocamdată să amânăm alegerile. ”Este prematur” a spus premierul. Liderul interimar al PSD, Ciolacu, a spus că e la latitudinea Guvernului decizia. USR-Plus opinează pentru organizarea alegerilor în două zile, iar Victor Ponta se pronunță ferm pentru amânarea alegerilor ”pentru a proteja oamenii de îmbolnăvire”.

În fapt, analiștii spun că partidele se bat pe voturi, iar cei care cer amânarea știu că stau prost în sondaje, cei care le vor – adică PNL și PSD – se bazează pe numărul mare de primari pe care-i au și care sunt avantajați de alegerile într-un tur.

Sunt aduse ca argumente pentru organizarea alegerilor exemplele altor țări – Franța, Polonia, chiar și al SUA care se pregătește intens pentru alegerile prezidențiale cu toate că au cel mai mare număr de îmbolnăviri și de decese.

Distribuie prietenilor

D. Dumitru, AMPress