Vrei ca cei mici sa te ajute in gospodarie? Iata 3 activitati educative si distractive!

Vrei ca cei mici sa te ajute in gospodarie Iata 3 activitati distractive si educative

Treburile casnice nu sunt preferatele celor mici, insa exista cateva modalitati prin care le poti face atragatoare si distractive. Daca ai nevoie de ajuor in casa sau in gradina, nu ii exclude pe copii, pentru ca veti putea petrece timp de calitate impreuna si in acelasi timp, vor invata sa devina responsabili. 

Descopera mai jos activitati distractive si educatve in acelasi timp, pe care cei mici le vor adora!

  • Creeaza un joc pentru treburile casnice

Pentru ca prichindeii sa vada aceasta experienta ca pe ceva distractiv, trebuie sa stii cum sa transformi fiecare sarcina in parte intr-o activitate distractiva. Exista pe piata jocuri interactive de pescuit, care vin la pachet cu o undita si pestisori de jucarie. Tu poti adapta acest joc intr-un mod amuzant, ca cei mici sa „pescuiasca” singuri activitatile care le vor fi destinate. Lipeste biletele pe pestisori cu sarcini ca: ducerea gunoiului, spalatul vaselor, datul cu aspiratorul si lasa-i pe copii sa isi ia treaba in serios. Aceasta este o modalitate testata si recomandata de foarte multi specialisti! 

  • Plantati impreuna pomi si flori 

Odata cu venirea toamnei, ii poti implica pe cei mici in nenumarate activitati care au loc afara, in propria voastra gradina. Ca acestea sa devina atragatoare, dar si educative in ochii lor, lasa-i sa aleaga soiul copacilor, al pomilor sau al florilor pe care urmeaza sa le plantati. Copiii adora sa faca activitati mestesugaresti pe care le vad la parintii lor, mai ales daca acestea au loc in afara casei. 

Pe langa timpul valoros pe care o sa il petreceti impreuna, incearca sa le oferi si o mica lectie educativa despre regulile si pasii de plantare, nevoile unei plante si viata pe care aceasta urmeaza sa o aiba. Asigura-te ca tot ce le spui este formulat ca o poveste, astfel, ei vor fi doar ochi si urechi. 

  • Participati impreuna la curatenia de toamna

Copiii adora frunzele si mai ales, mormanele de frunze, pentru ca, de obicei, sunt primii carora le place sa se arunce pe ele. Acesta este un prilej extrem de bun pentru a-i invata sa deosebeasca si sa recunoasca diferite specii de plante si arbori, doar analizand frunzele de pe jos. 

Mai mult, atunci cand vine momentul sa folosesti o suflanta, extazul celor mici este le cote maxime si cu siguranta isi vor dori sa te ajute. Daca nu ai un astfel de aparat atat de necesar oricarei curti, alege unul din categoria de scule electrice de la atomico.ro si bucura-te de beneficiile pe care ti le ofera. Vei observa cum munca in gradina devine din ce in ce mai usoara, dureaza mai putin si, totodata, se transforma intr-o activitate distractiva alaturi de familie.

Asadar, daca simti ca ai nevoie de ajutorul copiilor, sau doar vrei sa ii implici in activitatile de zi cu zi, ia in calcul sfaturile de mai sus. Cu siguranta se vor bucura sa isi petreaca timpul in natura!

Sursa foto: Shutterstock.com

Parteneri