
Vrei să îți gestionezi mai înțelept veniturile în anul 2021? Citește ACEST articol!
Deși de multe ori nu ai cum să previi anumite probleme financiare, ele fiind declanșate de lucruri care nu se află sub controlul tău, unele probleme pot fi ocolite sau minimizate, dacă îți organizezi veniturile într-un mod inteligent. Bineînțeles, organizarea are la bază cunoașterea priorităților și concentrarea atenției asupra acestora. Însă, cum poți face acest lucru pentru a-ți folosi înțelept resursele financiare?
Iată strategiile recomandate pentru persoanele care vor să își administreze în mod iscusit banii
Cel mai important pas este să pui la punct un plan. Cu cât acesta va fi mai detaliat, cu atât mai bine! Totuși, la baza lui trebuie să se afle nevoile tale. Astfel, dacă prioritatea ta este să îți plătești datoriile, nu arunca banii pe altceva. Alte priorități pot fi dorința de a-ți lua o mașină, de a închiria un apartament mai mare, într-o zonă mai bună a orașului. Practic, îndeplinirea acestor nevoi ar duce la o calitate a vieții superioară, comparativ cu cea din prezent. Evident, o pereche de pantofi nu îți va ridica nivelul de trai.
Dacă această strategie ți se pare mult prea aspră, poți aloca o anumită sumă de câteva ori pe an pentru a-ți satisface micile dorințe. Spre exemplu, de trei ori pe an poți să îți cumperi o pereche nouă de pantofi, însă, în restul lunilor, acei bani trebuie să se îndrepte spre nevoile tale prioritare.
Un alt sfat este să știi cu exactitate pe ce îți cheltui venitul, care sunt banii pentru chirie, pentru mâncare și pentru orice alte nevoi de bază. După ce cunoști valoarea acestor sume, încearcă să faci economii. Vei observa că lunar cheltui sume destul de mari în ceea ce privește mâncarea. Încearcă să mergi întotdeauna cu o listă de cumpărături la supermarket pentru a evita să iei mai multe alimente decât este necesar și să reduci risipa alimentară, o problemă cu care majoritatea românilor se confruntă.
Un exercițiu eficient pe care îl poți încerca pentru a-ți testa voința este să „îngheți” orice fel de cumpărături care nu sunt esențiale pentru cel puțin două săptămâni. Acest lucru înseamnă că nu vei achiziționa nici măcar un produs de care nu ai cu adevărat nevoie. Te va ajuta să apreciezi mai mult lucrurile pe care le ai deja și să găsești soluții creative la unele „probleme” pe care le întâmpini.
Spre exemplu, vei descoperi că îți poți asorta hainele pe care le ai deja în nenumărate moduri, nu ai nevoie să îți cumperi articole vestimentare în fiecare săptămână. Poți face acest exercițiu lunar și, în scurt timp, va deveni ceva normal să nu îți cumperi lucruri de care te poți lipsi.
În mod evident, o cale inteligentă de a evita problemele de natură financiară este să îți crești veniturile. Poți urma cursuri care să te pregătească pentru o anumită meserie sau, dacă te-ai întrebat vreodată cât se câștigă din videochat la Gloria-agency.ro, vei avea surpriza să afli că aceste venituri ți-ar asigura un trai mai mult decât decent. Dacă în prezent ai un job care nu te mulțumește cu adevărat în ceea ce privește salariul pe care îl primești, te poți îndrepta spre alte domenii.
În cazul în care nu reușești de la început să îți gestionezi venitul într-un mod înțelept și să pui deoparte suficienți bani pentru a-ți acoperi cheltuielile care au prioritate, nu trebuie să îți faci griji! Este nevoie de multă practică și de o voință puternică pentru a-ți refuza unele lucruri care nu îți aduc nimic mai mult decât puțină satisfacție în prezent (precum o pereche de pantofi).
Sursa foto: shutterstock.com, unsplash.com