AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară

Vremea capricioasă de la începutul lunii mai a creat probleme serioase în mai multe regiuni ale țării.

Meteorologii au emis 35 de avertizări de vreme severă iminente, dintre care șase au fost de cod portocaliu.

Ploile au făcut prăpăd în județul Prahova, acolo unde mai multe mașini au fost luate de o viitură puternică. În zonă au căzut peste 50l/mp de apă, iar localnicii, extrem de speriați, au rămas blocați în propriile case.

În localitatea Vâlcănești, trei mașini au fost luate de viitură pe o distanță de aproximativ un kilometru după ce a crescut nivelul pârâului Sărata. În zonă au fost căderi masive iar cantitatea de precipitații a depășit 50l/mp. Mai mult decât atât, stratul de grindină depus a avut nu mai puțin de cinci centimetri.

Abia după ce s-au retras apele oamenii au reușit să scoată mașinile din albia râului.

În Arad, acolo unde meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme rea, a căzut grindină.

Vremea severă a făcut ravagii și în nordul Mehedințiului. Acolo, grindina a distrus grădinile mai multe localnici și străzile au fost inundate în urma ploilor abundente.

”Vorbim de fenomene caracteristice instabilității atmosferice. Acest lucru însemnând averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scrută durată ale vântului care au mai luat și aspect de vijelie și căderi de grindină și în aceeași măsură de cantități importante de apă 20-25 și chiar peste 30-35 l/mp în intervale scurte de timp, astfel încât au fost emise mai multe atenționări meteorologie de cod galben și chiar portocaliu ce vizează aceste fenomene”, a explicat meteorologul Alina Șerban în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!