• Home
  • Prima
  • Washington DC, sub asediu. Susţinători ai lui Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului

Washington DC, sub asediu. Susţinători ai lui Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului

capitoliu

Congresul Statelor Unite a început, miercuri, procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale. Susținători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului în timp ce acolo trebuia să se desfășoare ședința pentru certificarea victoriei lui Joe Biden.

În mai multe clipuri video se vede cum oficialii americani încearcă să blocheze ieșirile. Sala de Senat ar fi deja ocupată de protestatari, iar unul dintre ei a fost fotografiat stând pe scaunul președintelui Senatului.

Potrivit digi24.ro, vicepreședintele Mike Pence ar fi fost evacuat din clădirea Capitoliului după ce protestatari înarmați au ajuns în clădire. În acest moment ar avea loc confruntări armate între protestatari și forțele de ordine, conform mai multor informații din presa americană.

O femeie a fost împuşcată în piept, în faţa clădirii. Mai mulți polițiști de la Capitoliu au fost surprinși cu armele îndreptate spre o ușă pe care susținătorii lui Donald Trump încercau să o forțeze.

Autoritățile locale din Washington DC au anunţat că orașul intră în stare de asediu. Clădirea Capitoliului a fost deja pusă în lockdown.

Parteneri