• Home
  • Prima
  • Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în orașe din Europa, în semn de sprijin față de Ucraina. Zelenski: Să nu fiţi tăcuţi

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în orașe din Europa, în semn de sprijin față de Ucraina. Zelenski: Să nu fiţi tăcuţi

Coloane imense cu zeci de mii de manifestanți în mai mai multe orașe europene, la Tbilisi, Frankfurt, Praga, Bratislava, Paris și Vilnius. Oamenii au mărșăluit vineri seara în semn de susținere față de Ucraina, în contextul în care această țară rezistă, de nouă zile, bombardamentelor armatei ruse.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a vorbit manifestanților prin Zoom, mulțumindu-le pentru solidaritate.

„Fac un apel către voi să nu fiţi tăcuţi. Să ieşiţi pe străzi şi să susţineţi Ucraina, să susţineţi eforturile noastre şi să ne susţineţi lupta, pentru că dacă Ucraina nu rezistă, nici Europa nu va rezista. Dacă vom cădea noi, veţi cădea voi. Astfel că vă rog, nu fiţi tăcuţi, nu ignoraţi asta. Să ne susțineți atât cât puteţi. Şi dacă noi câştigăm, şi sunt sigur că o să câştigăm, aceasta va fi victoria întregii lumi democratice. Va fi victoria libertăţii noastre. Va fi victoria luminii asupra întunericului, a libertăţii împotriva sclaviei. Dacă vom câştiga, vom deveni înfloritori ca Europa şi Europa va înflori mai mult ca niciodată după această victorie magnifică. Glorie Ucrainei!” le-a transmis Zelenski manifestanților (citat de news.ro), potrivit g4media.ro.

„Frankfurt, Tbilisi, Vilnius, Lyon, Bratislava, Paris, Praga. Sunteți toți ucraineni în seara aceasta. Vă mulțumesc pentru acest lucru” și-a încheiat Zelenski discursul.

Singurul oraș în care s-a desfășurat o demonstrația pro Rusia și pro Putin, a fost Belgrad, capitala Serbiei.

Parteneri