• Home
  • Știri
  • Zegrean: N-am înțeles niciodată de ce bugetarii trebuie să plătească impozit pe salariu. Să calculeze cât vor să le dea și să-i lase în pace

Zegrean: N-am înțeles niciodată de ce bugetarii trebuie să plătească impozit pe salariu. Să calculeze cât vor să le dea și să-i lase în pace

zegrean unu 1

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a declarat că nu e constituțional ca unii să fie impozitați, iar alții nu, ori ca bugetarii să fie impozitați diferit de angajații de la privat.

„Constituția vorbește despre justa așezare a sarcinilor fiscale. Deci concluzia e că nu poți pe unii să-i impozitezi și pe alții ba. Pentru că toți avem obligația constituțională de a contribui cu impozite la întreținerea statului, dar avem și un text în Constituție care vorbește despre egalitatea în fața legii și a autorităților. Noi nu mai suntem egali dacă unii sunt impozitați și alții nu.
Eu vă spun cât se poate de cinstit că nu am înțeles niciodată de ce bugetarii trebuie să plătească impozit pe salar. Să calculeze salariul cât vor să le dea, să le dea și să-i lase în pace, că așa iau banii dintr-un buzunar și-i mută în celălalt.
Nu poți să impozitezi diferit că lucrează la stat sau că lucrează la privat. Care-s mai buni, cei de la stat sau de la privat?”, a afirmat Zegrean la postul B1 TV.

Parteneri