• Home
  • Prima
  • Zegrean: Preşedintele ar trebui să facă o propunere constructivă, nu distructivă. Dacă îl propune din nou pe Cîțu, înseamnă că ignoră deciziile CCR

Zegrean: Preşedintele ar trebui să facă o propunere constructivă, nu distructivă. Dacă îl propune din nou pe Cîțu, înseamnă că ignoră deciziile CCR

zegrean php 65336400 1

Fostul judecător al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean a declarat, vineri, la Realitatea Plus, că preşedintele nu poate să propună imediat, ca premier, aceeaşi persoană care a fost demisă prin moţiune de cenzură, existând o decizie a Curţii în acest sens.

”Este o decizie a CCR care spune că preşedintele nu poate să propună imediat, ca premier, aceeaşi persoană care a fost demisă prin moţiune de cenzură. Din această perspectivă, şeful statului ar trebui să facă o propunere serioasă, care să aibă şanse să treacă prin Parlament, ori în situaţia asta nu cred că Florin Cîţu mai poate să treacă”, a afirmat Augustrin Zegrean, potrivit hotnews.ro.

”Dacă preşedintele va face această propunere înseamnă că pur şi simplu ignoră deciziile CCR”, a spus fostul preşedinte al CCR, menţionând că decizia, în cazul unei sesizări la CCR privind nominalizarea lui Cîţu, durează cel puţin o lună.

”Preşedintele ar trebui să facă o propunere constructivă, nu distructivă, adică să nu propună pe cineva despre care ştie că nu are şanse. Tocmai aceasta ar trebui să fie scopul consultării preşedintelui cu partidele, să încerce să afle care ar fi persoana care ar putea să treacă de Parlament şi să formeze guvernul”, a arătat el.

Parteneri