• Home
  • Prima
  • Zelenski, către mamele soldaților ruși: Verificaţi unde este fiul dumneavoastră

Zelenski, către mamele soldaților ruși: Verificaţi unde este fiul dumneavoastră

zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a cerut sâmbătă mamelor soldaţilor ruşi să împiedice trimiterea fiilor lor la război în Ucraina, transmite AFP.

„Vreau să mă adresez din nou mamelor ruse. În special mamelor recruţilor. Nu vă trimiteţi copiii la război într-o ţară străină”, a spus preşedintele Zelenski, într-o nouă înregistrare video difuzată pe Telegram, potrivit stiri.tvr.ro.

„Verificaţi unde este fiul dumneavoastră. Şi dacă aveţi cea mai mică bănuială că fiul dumneavoastră ar putea fi trimis la război împotriva Ucrainei, acţionaţi imediat pentru a împiedica uciderea sau capturarea lui”, a spus liderul de la Kiev.

„Ucraina nu şi-a dorit niciodată acest război teribil. Şi Ucraina nu îl vrea. Dar se va apăra atât cât va fi necesar”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Miercuri, Rusia a recunoscut pentru prima dată prezenţa recruţilor în Ucraina şi a anunţat că unii dintre ei au fost luaţi prizonieri, Moscova afirmând până acum că doar soldaţi profesionişti luptă în Ucraina.

Acest anunţ a fost făcut pe măsură ce apelurile din partea mamelor care nu mai aveau ştiri de la fiii trimişi în Ucraina s-au înmulţit pe reţelele de socializare.

Ucraina le-a invitat săptămâna trecută pe mamele soldaţilor ruşi capturaţi pe teritoriul său să vină să îi recupereze, Kievul susţinând că a luat zeci de prizonieri de la începutul invaziei trupelor ruse.

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat atunci numere de telefon şi un e-mail cu ajutorul cărora aceste mame puteau obţine informaţii despre fiii lor prizonieri în Ucraina.

Parteneri