AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Zelenski, în ziua 49 de război: „Polonia, Moldova și România vor deveni următoarele ținte dacă Ucraina va cădea”

Foto: Captură video

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis miercuri, în a 49-a zi a războiului declanșat de Vladimir Putin, un mesaj în limba engleză în care avertizează că, fără arme suplimentare din partea Occidentului, războiul va deveni „o baie de sânge fără sfârșit, care va răspândi mizerie, suferință și distrugere”.

„Polonia, Moldova și România vor deveni următoarele ținte dacă Ucraina va cădea”, a avertizat Zelenski.

Vorbind în limba engleză, Zelenski a spus că Ucraina s-a apărat „mult mai bine decât a planificat” Rusia, însă aceasta încă are capacitatea de a ataca „nu numai împotriva Ucrainei”, scrie The Guardian, potrivit hotnews.ro.

„Rusia a început un război total împotriva Ucrainei în 24 februarie. Acum suntem în aprilie.
Rusia s-a bazat că va cuceri Ucraina în cinci zile. Acel termen limită l-au stabilit pentru distrugerea țării și democrației noastre.

Dar n-au avut nici cea mai mică idee cu ce urmau să se confrunte. Rusia nu a știut cât de mult ne prețuim libertatea. Ne-am apărat în fața lor mai mult decât au plănuit invadatorii.

Am distrus mai mult armament și echipament rusesc decât au unele armate europene. Dar nu este suficient.

Rusia încă are capacitate să atace – și nu doar Ucraina.

Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte, dacă libertatea Ucrainei cade”, a avertizat Volodimir Zelenski, la mai bine de o lună și jumătate de la invazia Rusiei în Ucraina.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!