• Home
  • Știri
  • Zelenski, la deschiderea Festivalului de Film de la Cannes: Avem nevoie de un nou Chaplin care să ne demonstreze că cinemaul nu este mut în faţa războiului

Zelenski, la deschiderea Festivalului de Film de la Cannes: Avem nevoie de un nou Chaplin care să ne demonstreze că cinemaul nu este mut în faţa războiului

zelenski cannes

„Avem nevoie de un nou Chaplin care să demonstreze că cinemaul nu este mut” în faţa războiului din Ucraina, a declarat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, intervenind de la Kiev într-un mesaj video la deschiderea, marţi seară, a celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Vom continua să luptăm, nu avem altă opţiune (…) Sunt convins că +dictatorul+ va pierde”, a declarat el în faţa elitei cinematografiei mondiale, referindu-se la preşedintele rus Vladimir Putin şi la filmul lui Charlie Chaplin, pe care l-a citat de mai multe ori.

Apariţia sa a stârnit surpriză în sală şi ovaţie din partea publicului, a constatat la faţa locului o jurnalistă de la AFP. Timp de aproape zece minute, preşedintele ucrainean a denunţat războiul Rusiei în Ucraina şi îndemnat lumea cinemaului să nu tacă.

„Cinematograful o să tacă ori o să vorbească despre asta?”, a întrebat el.

„Avem nevoie de un nou Chaplin care să ne demonstreze astăzi că cinemaul nu este mut (…) Ura va dispărea în cele din urmă, dictatorii vor muri”, a adăugat el, pe un ton serios.

Festivalul de Film de la Cannes, aflat la cea de-a 75 ediţie, a promis că Ucraina va fi „în mintea tuturor”, anunţând în aprilie selecţia sa care include mai multe filme selecţionate.

Mai mult aici

Parteneri