• Home
  • Știri
  • Zelenski merge la Washington în prima vizită oficială de când a început invazia rusească

Zelenski merge la Washington în prima vizită oficială de când a început invazia rusească

zelenski 1 2

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, urmează să călătorească la Washington pentru o întâlnire cu președintele Statelor Unite, Joe Biden, în prima vizită oficială a liderului de la Kiev de când țara sa a fost invadată de ruși în 24 februarie, scrie BBC, potrivit digi24.ro.

Casa Albă a confirmat vizita, iar Zelenski urmează să se adreseze inclusiv Congresului american.
Într-o scrisoare adresată membrilor Congresului, președinta Camerei Reprezentanților în funcție, Nancy Pelosi, i-a îndemnat pe aceștia să participe la ședința de miercuri seara.

„Vă rog să fiți prezenți pentru un moment foarte special pentru democrație”, le-a scris ea colegilor, fără să detalieze.
Volodimir Zelenski a anunțat că este în drum spre Washington, pentru întâlnirea cu președintele Joe Biden și cu alți oficiali americani.

„Sunt pe drum spre Statele Unite pentru a întări rezistența și capacitățile de apărare ale Ucrainei. Specific, președintele SUA și cu mine vom discuta cooperarea între Ucraina și Statele Unite ale Americii. Voi susține, de asemenea, un discurs în Congres și voi avea un număr de întâlniri bilaterale”, a scris președintele Volodimir Zelenski într-un mesaj pe Twitter, marți dimineață, după ce Casa Albă a confirmat oficial vizita acestuia.

Președintele Joe Biden și președintele ucrainean Volodimir Zelenski plănuiesc să se întâlnească miercuri la Casa Albă, în ceea ce ar fi o vizită surpriză care va coincide cu intenția administrației de la Casa Albă de a trimite Kievului un nou pachet de ajutor militar, care va include sisteme de rachete Patriot, relatează CNN.

Vizita, ale cărei detalii nu au fost stabilite și nici comunicate din cauza preocupărilor de securitate, ar marca prima călătorie a lui Zelenski în afara Ucrainei de la începutul invaziei ruse în luna februarie a acestui an.

Parteneri