AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Zelenski spune că, fără ajutorul SUA, forțele ucrainene vor trebui să se retragă Volodimir Zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu publicat vineri, că forţele ucrainene vor trebui să se retragă „cu paşi mici” dacă Kievul nu primeşte ajutorul militar al SUA, blocat de disputele din Congres, informează Reuters.

„Dacă nu există sprijinul SUA, înseamnă că nu avem apărare aeriană, nici rachete Patriot, nici bruiaj pentru războiul electronic, nici cartuşe de artilerie de 155 de milimetri”, a declarat preşedintele Zelenski pentru Washington Post, potrivit tvrinfo.ro.

„Înseamnă că ne vom întoarce, ne vom retrage, pas cu pas, cu paşi mici”, a spus el.”Încercăm să găsim o cale de a nu ne retrage”.

Lipsa de muniţii, a spus el, înseamnă că „trebuie să te descurci cu mai puţin”. Cum? Desigur, să ne întoarcem. Să scurtăm linia frontului. Dacă se rupe, ruşii ar putea ajunge în oraşele mari”.

Preşedintele Joe Biden a cerut Camerei Reprezentanţilor, controlată de republicani, să aprobe pachetul de ajutor militar şi financiar, dar preşedintele Camerei, Mike Johnson, blochează aprobarea de luni de zile, invocând priorităţile interne.

Preşedintele Zelenski i-a comunicat joi lui Johnson, într-o conversaţie telefonică, că aprobarea pachetului este vitală.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!