• Home
  • Știri
  • Zelenski: Vizita liderilor europeni la Kiev marchează o „zi istorică”

Zelenski: Vizita liderilor europeni la Kiev marchează o „zi istorică”

kiev

Ucraina va primi în continuare arme, sprijin politic și umanitar și, foarte probabil, statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană. Sunt principalele promisiuni făcute joi, la Kiev, de Emmanuel Macron, Olaf Sholz, Mario Draghi și Klaus Iohannis. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că vizita celor patru lideri europeni la Kiev a marcat o „zi istorică” pentru ţara sa, notează digi24.ro.

„Ucraina se bucură de sprijinul a patru state europene puternice”, a spus Volodimir Zelenski în discursul său video de joi seară, adăugând că Ucraina este acum mai aproape de Uniunea Europeană decât oricând de la independenţa sa.

Comisia Europeană urmează să dea publicităţii vineri o evaluare privind acordarea statutului de candidat la aderare Ucrainei, un pas cheie în procesul îndelungat de obţinere a calităţii de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Europa ar putea să scrie o nouă poveste despre libertate şi „să elimine în cele din urmă zona gri dintre UE şi Rusia”, datorită curajului bărbaţilor şi femeilor ucrainene, a spus Zelenski.

Parteneri