Ziaristul Tolontan a descoperit iradiații mortale lângă Piața Victoriei. Demonstranții sunt în pericol de la doi mamuți radioctivi aflați în apropiere

 

O investigaţie demarată de Răzvan Luţac, Mirela Neag şi Cătălin Tolontan a scos la inveală că Muzeul de Geologie este un pericol la care sunt şi au fost expuşi sute de mii de oameni de-a lungul timpului. Locul se află foarte aproape de Piaţa Victoriei, unde, în ultimele saptămâni, au protestat în jur de 400 de mii de persoane, scrie Jurnalul.ro.
”Fosilele (căci despre fosile este vorba n.n.) au un grad de iradiere mare”, explică unul dintre paleontologii muzeului, șocat și el de felul în care sunt depozitate oasele de mamut. Muzeul deține fosilele a doi mamuți, sosiți în perioade diferite.

În investigaţie mai scrie că la data de „22 aprilie 2016, la Muzeul Național de Geologie de lângă Piața Victoriei din București, în două zone se descoperă radiații între de 20 de ori și de 100 de ori mai mari decât în zona interzisă de la Cernobîl. Ziaristii atrag atenția asupra pericolelor la care sunt expuși cei din zonă, inclusiv din Guvern. Ziaristul Tolontan a devenit celebru și prin avertismentele date în legătură cu microbii din spitale și alte pericole din sistemul sanitar, inclusiv cele legate de dezinfectanții diluați.
AMPress