Ziua Justiţiei, sărbătorită prin urări pe Facebook

Ziua Justiţiei, care are loc în prima duminică din luna iulie, este sărbătorită anul acesta prin mesaje publice, transmise prin comunicate de presă sau pe Facebook.
„Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să nu se mai organizeze evenimentul Ziua Justiţiei, ce era planificat să se desfăşoară în această duminică, în data de 2 iulie. Motivul principal este legat de lipsa fondurilor. La momentul în care s-a adoptat hotărârea de organizare s-au avut în vedere nişte fonduri care trebuiau puse la dispoziţie de Guvern prin hotărâre de guvern ca şi în anii anteriori. Din păcate, anul acesta această hotărâre de guvern nu s-a mai adoptat. Fondurile ar fi fost pentru organizarea întregului eveniment. Nu există alocate în bugetul CSM. Erau fonduri care trebuiau suplimentate extrabugetar prin hotărâre separată”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al CSM, judecătorul Ştefan Lucaciuc, potrivit Mediafax.
„Vivat Justiţia! Ziua Justiţiei este în prima duminică din luna iulie, astfel cum a fost declarată prin H.G. nr. 364/1994. Justiţia este şi trebuie să rămână un serviciu de interes public, un serviciu în slujba cetăţeanului, un pilon al statului de drept. Modul de înfăptuire a justiţiei influenţează dezvoltarea personalităţii umane, realizarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Felicit marea familie juridică, pe fiecare participant la activitatea de înfăptuire a justiţiei, care îşi desfăşoară activitatea cu pasiune, competenţă, în limite legale şi cu respectarea exigenţelor constituţionale”, a scris pe pagina de Facebook ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
„Anul care a trecut de la precedenta aniversare a Zilei Justiţiei a fost pentru Ministerul Public unul de mare angajament profesional, organizatoric şi operativ. (..) Am parcurs un an în care sistemul judiciar s-a confruntat cu o serie de provocări, atacuri sau modificări legislative de natură să aducă atingere unei funcţionări normale a Justiţiei. (..) Îndemn corpul procurorilor să manifeste aceeaşi solidaritate şi unitate, acţionând cu responsabilitate şi profesionalism pentru îndeplinirea aşteptărilor pe care societatea românească le are de la noi”, a transmis vineri, Augustin Lazăr, printr-un comunicat de presă.