• Home
  • Prima
  • 1 Iunie, o zi cât universul copilăriei

1 Iunie, o zi cât universul copilăriei

ziua copilului 1

1 Iunie, Ziua Copilului. Ba chiar Ziua Internaţională a Copilului. România, împreuncă cu alte 50 de ţări, își serbează copiii la 1 iunie. Alte state au stabilit zile diferite, legate de tradițiile lor, de calendarul lor.
Sărbătorirea unei zile dedicate copilului a fost propusă în 1925, la Conferinţa mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva. Decizia instituirii unei zile pentru protecţia copiilor a fost adoptată de către Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, în cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfăşurată la Moscova. Mai sunt și alți pași pe acest traseu.
Sunt copiii lumii fericiți, îndestulați cu copilărie luminoasă? Greu de răspuns, mai ales că de multe ori răspunsul caută zona neagră sau gri. Încetează războaiele de Ziua Copilului? Nu. Foametea nu-i mai atinge, bolile îi iartă?
E, și la noi acasă, Ziua Copilului. La mulți ani, dragilor, minunate gâgâlici ale lumii! Să creșteți mari și să rămâneți frumoși, neatinși de funinginea unei lumi care poate murdări și copilăria. Țineți-vă la distanță de ce-i urât, fiindcă multe-s urâte în lumea în care ați intrat.
L. Prahoveanu, AMPress

Parteneri