Cel mai puternic om de pe pământ ești TU. Învață să te întrebuințezi. Orice minte poate fabrica un geniu, așa cum orice geniu poate degenera într-un dobitoc

 

Puterea, ca și slăbiciunea – o știau anticii – se găsesc deopotrivă în tine, iată o învățătură care dă ocol religiilor și se găsește în toate învățămintele despre om. Ține minte, ca atare:
– Dacă nu-l găsești pe Dumnezeu în tine, prin credință, el nu există și nu are rost să te rogi lui. Roagă-te să-l descoperi și el se va lăsa descoperit spre folosul tău
– Nu există în viața ta, scurtă sau lungă, decăt un pericol – acela de a te nesocoti, de a nu avea încredere în ce poți. Tu poți enorm.
– Utilizat în mai mare măsură, creierul tău poate arăta că ești genial. Eminescu utiliza – conform celor ce i-au analizat dimensiunea genialității – doar 16 la sută din creier. Prin efort intelectual constant, obligându-l să se întrebuințeze, creierul tău îți poate aduce surpriza de a răsturna un destin monoton.
– Orice minte poate fabrica un geniu, așa cum orice geniu poate ajunge un dobitoc, neîntrebuințând, din cauza comodității și lenei, darul dat Dumnezeu.
– Nu te teme de nimic din afara ta. Învață să stârpești dușmanul din tine.
(File culese de la cei mai învățați decât noi)
AMPress