AM Press Logo
Muzeul Pietrei

10 recomandări pentru un sejur în Costa Brava

Costa Brava e o stațiune preferată de turiști încă din 1960. Dacă a existat o perioadă în care celelalte stațiuni din zonă se bucurau de un succes mai mare, în zilele noastre Costa Brava este cu siguranță prima alegere a celor care își doresc o vacanță în această zonă însorită.

Fiind una dintre cele mai populare și accesibile destinații turistice din Spania cu ieșire la Marea Mediterană, turiștii sunt mereu în căutare de recomandări pentru un sejur în Costa Brava.

Dacă iei în calcul o escapadă în Costa Brava, iată 10 recomandări de care să ții cont.

Când să vizitezi Costa Brava?

În luna martie, amatorii de plimbări se bucură de temperaturi de 17 grade, iar în timpul verii, ele ajung până la 36 pentru cei care iubesc să stea la plajă și să facă baie în mare. În funcție de preferințele tale poți alege orice perioadă.

Cum ajungi în Costa Brava?

Ideal este să mergi cu avionul până în Barcelona sau Girona, iar de acolo fie cu trenul, fie cu un taxi sau o mașină închiriată. Găsești și curse low-cost.

Ce plaje să vizitezi?

Plajele cu nisip alb din Costa Brava sunt de o frumusețe rară. Plaja Treumal este una dintre cele mai cunoscute, iar plaja de Castell este o opțiune pentru cei care preferă zonele mai retrase.

Ce să mănânci în Costa Brava?

Mâncarea spaniolă este în general delicioasă, iar avantajul aici este că mâncarea are și prețuri accesibile. Fructele de mare și orezul sunt mereu în meniu, iar ceva specific e Pan Catalan, un fel de bruschete cu roșii zdrobite.

Pe urmele lui Dali

Dali s-a născut aici și și-a lăsat amprenta destul de mult asupra orașului său natal. Și dacă ești pasionat de artă, dar și dacă nu, merită să îi explorezi munca și trecutul.

Vizitează siturile arheologice.

Ruine romane sau grecești au fost transformate în adevărate situri arheologice încărcate de istorie, pe care le poți vizita.

Descoperă scene din Game of Thrones.

7 episoade din celebrul serial au fost filmate la Girona, care este la doar 45 de minute distanță cu mașina de Costa Brava. Există posibilitatea de a face tururi special organizate prin zonele în care s-a filmat, alături de un ghid care îți amintește scenele cele mai importante.

Crește-ți adrenalina cu sporturi pe apă.

Indiferent dacă ești pasionat de sporturi de apă sau încă nu le-ai încercat, Costa Brava e un loc potrivit pentru tine, deoarece aici găsești o mulțime de oportunități să înveți sau să practici astfel de sporturi.

Fă o plimbare prin grădinile botanice.

Deși poate părea că în Costa brava totul se rezumă la mare și plajă, găsești aici câteva grădini prin care să te plimbi și să admiri frumusețile naturii. Cap Roig Gardens, Marimutra Botanical Garden, Pinya de Rosa Botanical Garden sau Santa Clotilde Gardens sunt câteva dintre opțiunile populare.

Fă-ți timp să admiri un răsărit sau un asfințit.

Apusurile, dar și răsăriturile din Costa Brava sunt de-a dreptul spectaculoase. Merită să îți rezervi cel puțin o dimineață sau o seară pentru a te bucura de culorile lor fascinante.

Acestea sunt doar câteva dintre recomandările pe care ți le putem face pentru un sejur in Spania, însă odată ce ajungi acolo, cu siguranță vei descoperi și alte locuri interesante de explorat.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!