Iohannis îi răspunde Gabrielei Firea care s-a comportat ”neelegant”

 

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei s-a plâns la Antena 3, apoi la România TV, că nu a fost invitată la Ziua Națională. Firea a fost și la alte televiziuni unde a acuzat discriminarea pe care o face președintele. Întrebat de ce n-a invitat-o, președintele Iohannis a răspuns, marți, în stilu-i concis, subliniind doar că Firea, ca primar, a reactionat „neelegant”. El a ținut să precizeze că nu răspunde acuzațiilor, nu se simte vinovat cu nimic, dar dacă ziariștii sunt curioși, atunci pot afla că:
„ Daca vorbim de primarul general, in pregatirea evenimentelor de 1 decembrie au aparut probleme. Bunaoara, s-a pus problema inca din noiembrie unde sa se tina parada. Arcul de Triumf a fost bine impachetat de constructori, iar Piata Constitutiei a fost deja data unor organizatori pentru un targ de Craciun, iar atunci optiunile au devenit foarte putine.
MApN a dorit sa rezolve exemplar aceste manifestari si am fost de acord ca toata lumea sa se implice in rezolvarea problemelor de la Arcul de Triumf. Printre cei care s-au implicat a fost si dna primar, care a contribuit la deblocarea situatiei. MApN a dorit, in recunoasterea meritelor dnei primar general sa ii faca o invitatie speciala, ceea ce s-a si intamplat, cu stiinta mea. Faptul ca dna primar general a interpretat cum a interpetat, mi se pare neelegant”. Subiectul neinvitării Gabrielei Firea, care nu este ”penală”, e alimentat în continuare de presa PSD, iar primarul general continuă să dezvolte subietul marginalizării sale.
C. Zamfir, AMPress