• Home
  • Prima
  • 19 ani, de când 19 teroriști Al-Qaeda au schimbat lumea. Aproape trei mii de oameni, din 90 de țări, au murit

19 ani, de când 19 teroriști Al-Qaeda au schimbat lumea. Aproape trei mii de oameni, din 90 de țări, au murit

atentate 11 septembrie 1

Vineri, s-au împlinit 19 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

În dimineața acelei zile, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri.

Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur. Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C.

Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington, D.C. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor.

În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, printre care patru români. Majoritatea covârșitoare ale celor morți erau civili, inclusiv cetățeni din 90 de țări.

Vineri, Donald Trump, Joe Biden și mii de oameni din întreaga lume au adus un omagiu victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001. Ceremoniile s-au desfășurat cu distanțare și mască.

AMPress

Parteneri