• Home
  • Prima
  • Liderul ALDE din Parlamentul European cere excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu

Liderul ALDE din Parlamentul European cere excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu

alde europa 1

Procedurile pentru excluderea românilor din Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa au început la finalul lunii trecute, se arata intr-o scrisoare a liderului deputaților ALDE, Guy Verhofstadt, intrată în posesia Europa FM.
Guy Verhostadt amintește că liderul român Calin Popescu Tăriceanu s-a angajat în fața partenerilor de familie politica europeana că va evita alunecarea pe o pantă antiliberală a ALDE România. Concret, asta ar fi în semnat că ALDE România nu va sprijini schimbări în domeniul Justiției contrare recomandărilor Comisiei de la Veneția.
“Din păcate”, scrie Verhostadt, după șase luni de zile, “câteva întâlniri și mai multe schimburi de scrisori, nu a existat niciun semn că promisiunea va fi respectată. Continuă să apară tentative de decriminalizare a corupției, iar Justiția e în continuare reformată prin ordonanțe de urgență emise fără consultarea Parlamentului.”
Liderul deputaților europeni ai ALDE continuă amintind că la nivel european, a sprijinit întotdeauna domnia legii în statele membre și s-a opus celor care doresc să renunțe la ea pentru a câștiga în plan politic sau personal.
“O justiție independentă și imparțială, capabilă să lupte fără să se teamă, diversitatea mediilor de informare și o societate civilă activă în toate statele membre ale Uniunii sunt piloni esențiali ai unei piețe interne funcționale și a unui mediu de investiții credibil, dar, mai important, precondiții pentru ca Europa să rămână un continent liber și democratic.
“Subminarea sistematică a acestor valori nu poate fi făcută în numele nostru și, cu siguranță, nu folosindu-se numele nostru”, scrie Guy Verhostadt.
Mai mult pe EuropaFm.ro

Parteneri