• Home
  • Prima
  • Comisia Europeană avertizează sever Guvernul de la București. ”A vorbi de dragul vorbei nu e suficient”

Comisia Europeană avertizează sever Guvernul de la București. ”A vorbi de dragul vorbei nu e suficient”

timm si dragnea 1

Legile pentru salvarea lui Dragnea au devenit, miercuri, un punct pe ordinea de zi a Comisiei Europene, care a transmis la finalul ședinței un mesaj dur Guvernului de la București..
”Avertizez guvernul român să nu ia măsuri care să afecteze sistemul judiciar și să garanteze impunitate demnitarilor de rang înalt”, a transmis vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, miercuri, făcând referire clară la OUG-ul dorit de PSD pentru salvarea lui Liviu Dragnea.
”România trebuie urgent să revină la un proces de reformă corect. Să se abțină de la orice măsuri care ar putea să ducă la un regres al lucrurilor care au fost realízate. Am avut mai multe convorbiri cu doamna prim-ministru, am reînceput discuțiile pe tema MCV și am cerut rezultate urgente. Le-am arătat foarte clar că a vorbi de dragul vorbei nu e suficient că e nevoie de rezultate. Dacă aceste probleme nu sunt rezolvate atunci Comisia va trebui să facă ceva concret. E vorba de o chestiune de mare urgență. S-ar putea ca foarte curand să se ia decizii ce ar schimba sistemul judiciar, cu risc de impunitate al demnitarilor de rang înalt. Atunci Comisia Europeană ar urma sa reacționeze imediat, în termeni de zile, ca să se înțeleagă foarte clar care este poziția noastra. Nu este timp de pierdut”, a fost declarația, fără echivoc, a vicepreședintelui Comisiei Europene.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri